Hotspring
3 augustus 2023 - Gisenyi, Rwanda
Hotspring
Donderdag 3 augustus
Vanochtend ontbeten met een Spaanse, Zwitser, Duitse, Rwandees en wij. Het blijft altijd leuk om dan ervaringen te delen en te horen wat andere beweegt om hier te zijn.
Tonny onze boottaxi komt ons om 9:30 halen dus we hebben alle tijd. Dat laatste is hier belangrijk om te hebben want haast hebben de mensen niet. Als je iets te eten besteld duurt het echt zo maar een half uur tot een uur eer je iets krijgt. We hebben geen haast dus het maakt ons niks uit.
Het waait stevig en er de schuimkoppen staan op het water. Gelukkig hebben we windje schuin mee en zijn we in Nederland wel wat gewend.
We nemen de boot omdat de weg is weggeslagen in de regentijd. Voordeel is nu dat we langs de hotsprings komen. Dit zijn 2 baden van ongeveer 40 graden. Het grondwater komt van de vulkaan die hier wat verder weg zit. Het water zit vol met mineralen. Het kokende water sijpelt tussen de rotsen door naar het basin. Op dat stukje kun je prima een ei koken zo warm is het. Voor een echt bad liefhebber zoals Jan super lekker. We doen natuurlijk het hele pakket🤣Kortom een heerlijke massage en een modderbad. Omkleden gaat in een soort provisorische hut. De Rwandezen vrouwen hebben kleding aan, de mannen een sportbroek en ik mijn badpak. Niemand kijkt gek op maar toch wat onwennig stap ik het bad in. Niet veel later komt mijn masseuse. Dit mag uren duren:) Tijdens de massage komt er een fotograaf langs met assistent. Of hij ons op de foto mag zetten. “Prima hoor, maar graag een tip voor de masseurs” antwoorden we hem. Ze weten niet hoe snel ze geld moeten geven en we staan straks vast ge-wel-dig in een brochure😅
Gelukkig zijn ze al vertrokken als we ons modderbad krijgen. Zelf kunnen we niet naar elkaar kijken zonder te lachen. Scheelt weer Botox we zijn zeker 10 jaar jonger van al die mineralen. Mocht je chagrijnig zijn van het weer bij jullie. Dan komt er nu vast een lach op je gezicht.
Helaas komt aan alles een end. We varen nog een klein stukje met de boot en dan stappen we vlakbij de grens met Kongo uit. In deze grote plaats is zaterdag de Ironman. Een super zware triatlon. Respect voor de deelnemers.
Wij rijden de berg op naar ons hotel. Volgende keer geen hotel met ‘good view’ in de naam. Terwijl ik omhoog ploeter komt er een vrachtwagen voorbij met vier lachende Rwanezen die met de fiets meeliften door erachter aan te hangen. Nou ja ik ploeter nog wel even door😉
Veel liefs van ons Jan en Marlies

Leuk dat je meeleest! Groetjes Marlies
Geniet er maar lekker van, wij hebben hier “PRUTWEER” jullie verhalen zijn het zonnetje voor deze dag 🙏🏻👍😉💋
Als herboren en totaal ontspannen weer verder met jullie avontuur.
Iedere keer weer genieten van je gezellige omschreven reisverslag.
Liefs🎼🤭🚲💋
“Kijk, zo zagen onze oma en opa eruit”
😂😂😂😂😂😂😂