Weer thuis
6 augustus 2026 - Huizen, Nederland
Woensdag 5 augustus
Storm
In de klas is het altijd merkbaar als het gaat stormen. De kinderen zijn dan onrustiger en er zijn sneller ruzies over en weer. Na vandaag vraag ik mij af of dit ook voor volwassenen geldt. De dag begint lekker. Ik fiets naar een plaats 5 km hier vandaan voor boodschappen en natuurlijk Limburgse vlaai. Ze hebben leuke kleine minitaartjes zodat we goed een proeverij kunnen houden😜 We hebben 4 smaken en nu 2 geproefd. De winnaar is nu nog de abrikozen vlaai. Vanavond komt het vervolg😉
Vandaag gaan we met een rondvaartboot naar Thorn. Voordat we weggaan draaien we de luifel in. De wind neemt al aardig in kracht toe. We fietsen het plaatsje Maasbracht binnen over het fietspad. Een grote man met tatoeages en hond brult tegen ons vanaf de stoep dat we hier niet mogen fietsen.” Afstappen!!!” knalt hij er nog even achteraan. Natuurlijk had ik niet moeten reageren maar ik roep: “ Nee hoor, dit is een fietspad.” Als we verderop afstappen kan Jan het ook niet laten en zegt: “ Loop even met mij mee, daar staat het bord dat je mag fietsen.” In plaats van sorry komt er een aso geschreeuw van de man. Zijn vrouw kijkt mij aan en doet nog even een extra duit, met geschreeuw, in het zakje. “ ik hoor bij hem hoor, dus hoe denk je dat ik erover denk.” We moeten net iets verder zijn maar durven de fietsen niet eens te parkeren. Volgens Jan zijn ze in staat om aan onze fietsen te zitten en dat geloof ik graag. Gelukkig mogen de fietsen mee de boot op. Het duurt even maar hier komen we weer tot rust😇We varen zeker een een uur over de Maas als de boot aanmeert bij het plaatsje Thorn. Hier vandaan fietsen door Thorn en met chat GPT laten we een fietsroute maken. We zoeken ons suf naar de knooppunten die ‘ze’ opgeeft maar vinden het niet. Er klopt helemaal niks van. Zelfs niet als we straatnamen vragen.Ik ben er helemaal klaar mee en mijn humeur zakt behoorlijk naar beneden. Zelfs mijzelf vermanend toespreken helpt maar kort. Gelukkig stoppen we bij een restaurant waar we een ijscoupe eten. Kijk, zoet helpt bij mij altijd🤪 Als we het laatste stukje terugfietsen naar de camper is de wind aangezwollen tot storm. We zetten de stoeltjes neer en doen niks meer vandaag.
Donderdag 6 augustus
Vandaag gaan we dan toch echt naar huis. Morgen komen Thijs en Sona met de kids terug uit Cambodja. We weten uit ervaring dat je dan echt bekaf bent. Dan is het fijn als iemand even op de kids past of met andere dingen helpt. We hebben het heerlijk gehad. In de auto hebben we het over de mooiste momenten van deze reis en laten we alles nog even de revue passeren. Wat hebben we veel gedaan en gezien. Allebei vonden we het Zwin (natuurgebied) en het Mullerthal erg mooi. Maar ook ik heb bijzonder genoten van de leuke ontmoetingen met mensen. Zulke bijzondere gesprekken met wildvreemde mensen.
Terwijl ik dit schrijf is de camper alweer schoon, zijn er al 2 wassen gedraaid en hebben we heerlijk de vakantie afgesloten met een etentje met onze jongste zoon.
Net ook de app op mijn mobiel geïnstalleerd, over 238 dagen gaan we weer op reis🤪Dan gaan we drie maanden samen met onze fietsen naar Indonesië. Plannen genoeg dus🤪😇 Bedankt voor het meelezen
Veel liefs Jan en Marlies
Jammer voor jullie volgers, de verhalen waren om weer om te smullen 🤪oke we tellen af en nu nog 237 dagen tot het volgend reisverslag 🤣🤣🚴🏼♂️🙏🏻😎