En we zijn weer vertrokken😀

27 april 2025 - Wehl, Nederland

En we zijn weer vertrokken😀

Zaterdag 26 april Koningsdag

Allereerst dank jullie wel voor jullie leuke en lieve reacties! Gezellig dat jullie weer meelezen

We wagen het erop. Jan zijn vinger is niet over, maar wel iets minder heftig rood. De zon komt eraan, de pillen mee en we gaan. In dresscode oranje vertrekken we naar Doetinchem. We vinden een erg leuke camperplek bij een kleine boer in Wehl, een plaatsje in de buurt van Doetinchem. De zon schijnt maar het is nog koud (10*) als we op de fiets vertrekken. Toch loopt de temperatuur steeds meer op tot aangenaam als we in de stad arriveren. We vinden een plek langs de route waar kinderen gaan voorlezen en een koor zal zingen. Hier zullen ze zeker stoppen. Een trotse vader van een jongen die mag voorlezen staat naast ons. Echte ‘koningshuisgangers’ voor ons. Ze staan al 4 uur lang op hun plek. Wij vonden ruim 30 min al lang genoeg🤪 Het was wel leuk om een keer mee te maken en de tijd vliegt door de gesprekken met elkaar. Als het paar voorbij is gelopen wissel ik mijn foto’s uit aan de vader wiens zoon mocht voorlezen. We krijgen meteen een uitnodiging om bij hem thuis wat te drinken☺️ Super lief, maar we slaan het beleefd af en lopen verder in tegengestelde route. Grappig om te zien hoe snel alles ook weer leegloopt als de stoet voorbij is en hoe snel  alles opgeruimd wordt. In het centrum blijft de drukte nog wel en hoor je zoals altijd met koningsdag overal muziek vandaan komen. Het blijft altijd leuk om op het terras mensen te bekijken en hier is het daarbij ook nog grappig om te luisteren naar het leuke dialect.

Als we terugkomen probeert Jan zijn nieuwe ligstoel uit en komt er bij ons beiden weinig meer uit dan bakken en lezen in het heerlijke zonnetje. Zo dit was alvast een heerlijke dag!

Zondag 27 april

Wakker worden in de stilte, heerlijk. Vogels kwetteren erop los en geven ons de doorslag om op te staan. De lucht is strakblauw en al snel zitten we buiten te ontbijten. De buren naast ons slapen nog, daar hebben wij nooit de rust voor. Het is een prachtige fietsdag en ons eerste doel is koffie met appeltaart in de voormalige gevangenis in Doetinchem. De appeltaart is uitverkocht maar we komen erachter dat het gebak wat we uitproberen ook heerlijk is. Aan de buitenkant is de herkomst van het gebouw nog goed te zien, helaas is er in het gebouw niks meer bewaard gebleven. Het is druk in de stad, waar nog iedereen in oranje loopt. Vandaag is de uitgestelde zolderverplaatsing ofwel kleedjesmarkt. We scoren nog een stel skeelers voor school en een leesboek voor Jay. Het kan nu gewoon, past gewoon in de ‘garage’ van onze camper 🤪 Daarna stappen we weer op en fietsen een silo art route. Onderweg komen we langs de oudste, nog werkende windmolen van Nederland . Hij is gebouwd voor 1441. We boffen, hij is open. Een bevlogen vrijwilliger vertelt leuke weetjes. Wat een enorm dikke muren heeft de molen, wel 2,5 m dik. Ook krijgen we ook de vraag waarom er vlees hangt te drogen in de molen? ( zie foto met pijl) Ik ben benieuwd of jullie het weten. Wij wisten het juiste antwoord niet. In de molen zien we zelfs een plasgootje waar de molenaar zijn kleine behoefte kon doen. De molen en een groot kasteel Huis Bergh zijn ondergebracht bij een stichting. Het kasteel wordt nu gerenoveerd, maar de vrijwilliger vertelt dat hier regelmatig leden van het koninklijke huis slapen.

Uiteindelijk zijn we heel wat kilometers verder en spotten we totaal drie silo’s. Bijna aan het eind van de route kijken we hoe dit kan. Beetje laat geef ik toe:) Wil je de andere silo’s zien moet je dus weer een andere fietsroute fietsen. Nu hebben we er al genoeg km opzitten (50) Wie weet doen we dat nog wel een andere keer. Het is al laat in de middag als we weer terug zijn maar nog steeds volop zon. Heerlijk om zo buiten te leven. Gelukkig gaat Jan zijn vinger ook langzaam iets beter dus alleen maar goede berichten vanuit hier.

Liefs van  ons Jan en Marlies

1. Janny:
    27 april 2025
    fijn dat jullie weer onderweg zijn
    veel plezier
  2. Jos j.hogenbirk:
    27 april 2025
    Mooi dat weer op stap bent gegaan, komen jullie morgenavond weer terug de sijs gaat open … nee hoor ga maar lekker op stap en geniet ervan groetjes uit het dorp
  3. Henny:
    27 april 2025
    Wat een prachtige kleurrijke foto's. Even wennen dat ik geen tentje bij jullie zie. Wat is Nederland mooi! Deze week prachtig weer. Geniet er van! Nieuwe kansen!
  4. Mieke Hilverts:
    27 april 2025
    Hier ook zo'n gek die(vroeger dan he) 4u van tevoren langs de route stond! Superleuk dat jullie er waren!
  5. Piet en Tineke Hafkamp:
    27 april 2025
    Fijn, dat jullie weer gestart zijn en vooral dat de vinger van Jan begint te genezen ❤️‍🩹!
    En dan meteen van Koningsdag genieten in het bekende oranje zonnetje. Veel plezier. En ook nog dit: wat een prachtige camper hebben jullie 👍
  6. Ton:
    28 april 2025
    Fijn dat jullie weer op pad zijn😉👍. Goed te lezen dat het wat beter met je vinger gaat Jan🙌.
    Hopelijk gaat verder alles verder oké 😉.
    Geniet ervan. Het weer wordt alleen maar mooier deze week dus heeeeeeel veel plezier 😉.
  7. Jacqueline Wentink:
    28 april 2025
    Veel plezier nu jullie weer samen op pad zijn.
    We lezen graag jullie belevenissen weer mee. Nooit saai met de van Roomens. 😛😂
    Maak er weer wat moois van! En geen gekke dingen meer…….
  8. Marianne Grob:
    28 april 2025
    Wat fijn dat jullie weer op pad zijn! Heerlijk, lekker genieten. Flink boffen met zonovergoten dagen in het vooruitzicht!
    Hopelijk gaat het nu alleen maar beter met Jan zijn vinger. Veel plezier!
  9. Marijke Roos:
    28 april 2025
    In de herkansing. Heel veel plezier op jullie reis! Geniet ervan, maar dat doen jullie wel zo te horen.
  10. Stephanie Hinfelaar:
    28 april 2025
    Top dat jullie weer onderweg zijn, geniet ervan!!
  11. Carla:
    28 april 2025
    Veel plezier en geniet van alles 🌞😘
  12. Rosemary:
    28 april 2025
    Fijn dat jullie weer en route zijn. Hopelijk geneest Jan zijn vinger verder goed.
  13. Marianne:
    28 april 2025
    Fijn dat jullie weer onderweg kunnen zijn en leuke ontmoetingen hebben. Veel plezier!
  14. Judith:
    28 april 2025
    Top dat jullie weer on the road zijn!
    En zo grappig hè, dat er altijd genoeg te zien is en er weetjes zijn die dat aanvullen
    Prachtig mobiel huis 😊